Sådan laver du to rygpuder til agterpulpitten på L23.
F
orfattet af Henning Rasmussen D149 Beauty.

 

 

 

 

 

 

 

 

Her ses det færdige resultat ! !

Det er den rene lise, at kunne sidde op af sådanne puder, frem for altid at have ømme rygstykker, når man en hel dag har siddet op af et koldt og en meget hård agterpulpit. Ligeledes kan puderne også placeres på siden af pulpitten.
Hos DyneLarsen eller anden leverandør af sommerhynder køber du en alm. havestolshynde ca. 1½ - 2 cm tyk. Farven tilpasset efter egen smag. Størrelsen ca. 48 x 48 cm. Mål lige først hvor høj og bred du vil have rygpuden..

1) Klip eller skær hynden over i to halvdele. Det gælder både stof og fyld.
2) Find et stykke krydsfiner og skær det ud i to stykker, der passer til den indvendige side af de to halve hynder. Evt. afrund hjørnerne på pladerne.
3) Stop krydsfinerpladerne ind i hynden så du har stoffyld i den ene side og få så lillemor eller sy selv den åbne side til.
4) Hos isenkræmmeren eller byggemarked købes 4 flade kroge som passer til at kunne hægtes på agterpulpitten. Husk de skal passe efter at være overtrukket med enten krympeflex eller en stump plastslange.
5) De 4 kroge monteres på bagsiden af de to hynder med korte træskruer. Se billedet.
6) Krogene overtrækkes med plast som før nævnt for ikke at ridse pulpitten.
7) Nu er puderne klar til brug. De kan dog smutte op og ud af krogene. Dette kan modvirkes ved at montere en elastik som trækker hynderne nedad eller en snor som sikre at puderne bliver på deres plads.

God fornøjelse med konstruktionen og den senere brug..

Med sejlerhilsen D149 Beauty..

RED. Med de mange rorsmænd (M/K), som i L23 klassen sidder i læ agten og styrer, må denne opfindelse simpelthen være sagen....